5 motive pentru a învăța PHP

ASPIRE tocmai a dat startul înscrierilor la Cursul de Aplicații Web cu PHP. Cursul asigură viitorilor absolvenți, la fel ca și celelalte cursuri ASPIRE, cunoștințele practice necesare angajării ca programator, dar oferă și îndrumarea în carieră atât de necesară prin programul de mentorat pe care îl asigurăm cursanților noștri.

 

 

Am sesizat, mai ales în cazul potențialilor cursanți care ne contactează fără să aibă nicio noțiune de programare și care vor să se înscrie la clasele de inițiere în programare, faptul că aceștia își aleg cursul pe care să îl urmeze din auzite sau pentru că le sună bine numele (am avut cazuri de cursanți care se îndreptau către Java și nu către Javascript, de exemplu, doar pentru că Java le suna mai bine, deși tot ceea ce își doreau să facă era să învețe un limbaj de programare care să le permită introducerea unor funcționalități în paginile web, așa cum este Javascript).

Tuturor celor care încă nu s-au decis în ceea ce privește cursul de programare pe care să îl urmeze, ne-am gândit să le oferim o mână de ajutor și să îi îndrumăm prin intermediul articolelor pe care le publicăm periodic pe pagina noastră. E drept, toți aceștia pot obține consiliere și îndrumare și apelând la numerele de telefon afișate pe pagina noastră de contact sau scriindu-ne la contact@aspire.ro.

 

 

Așadar, dacă în precedentele articole am explicat de ce să înveți să programezi Aplicații de mobil cu Android și ți-am arătat și cele 5 motive pentru care să înveți limbajul de programare Python, astăzi ne-am propus să îți arătăm de ce anume ar trebui să înveți PHP.

 

De ce să înveți PHP?

 

1. Este un program extrem de ușor de învățat de către începători.

PHP are linii de cod facile și comenzi ușor de învățat ca logică. De altfel, principalul motiv pentru care a fost dezvoltat limbajul de programare PHP este tocmai acela de a face cât mai facilă programarea web și, așa cum se vede, chiar au reușit.

În plus, versiunile PHP care au fost lansate periodic au corectat bug-urile versiunii inițiale și au transformat PHP într-un limbaj facil și curat, la îndemâna oricui. Nu puține sunt cazurile în care non-programatorii au putut să folosească linii întregi de cod PHP și să le insereze în platforma web (nu indicăm nimănui să facă asta, dar vă spunem doar  cât de ușor este să lucrezi cu PHP).

PHP este în plus un limbaj flexibil, o caracteristică ce este foarte apreciată de către cei care se află la prima învățare a unui limbaj de programare și nu numai.

 

2. PHP este un program care a devenit mai rapid, de la o versiune la alta.

Dacă până nu demult programatorii se plângeau de faptul că PHP este un program care nu oferă o viteză de rulare la fel de mare precum Java, de exemplu, iată că noile versiuni (ultima lansată este 7.1.16, în martie 2018) au reparat și acest inconvenient și PHP a devenit un program din ce în ce mai rapid.

Programatorii cu experiență vor avea probabil ceva de obiectat și aici, dar și ei știu că PHP a devenit un limbaj de programare din ce în ce mai rapid.

 

 

 

3. PHP are una dintre cele mai mari comunități de programatori la nivel mondial

Acest lucru este important pentru că vei putea, ca începător mai ales, dar nu numai, să primești suport real în comunitățile de programatori PHP. De altfel, comunitatea PHP de pe Stack OverFlow, una dintre cele mai cunoscute platforme pentru programatori, este a treia ca mărime.

Gândește-te că, odată ce te apuci serios de programare după absolvirea unor cursuri adecvate, așa cum sunt cele de la ASPIRE, vei fi mai mult sau mai puțin pe cont propriu. Dacă te împotmolești în rezolvarea unui bug, vei avea șansa ”să-l întrebi pe Google”, dar vei observa că nici Google nu-ți va putea răspunde la toate neclaritățile tale. Comunitățile, forumurile și alte platforme de acest gen vor fi cele care îți vor da o mână de ajutor – un avantaj important pentru cei care aleg să învețe PHP.

 

 

4. PHP este extrem de folosit la nivel internațional

Ca să realizezi cât de folosit este PHP la nivel mondial, este suficient să te gândești că 80% dintre cele mai accesate 10 milioane de site-uri din întreaga lume folosesc PHP.

Aceasta înseamnă că, având competențe de programare PHP, vei putea lucra inclusiv remote, ca freelancer, pentru orice proiect dorești, în România sau oriunde în lume.

Aceasta mai înseamnă că angajatorii de top din orice țară au nevoie în echipă de cel puțin un programator PHP.

Aceasta înseamnă și că vei avea, așa cum spun americanii, plenty of work to do după ce absolvi cursul de programare PHP de la ASPIRE.ro.

 

 

5. Oportunități de carieră

Este suficient să cauți pe Best Jobs, pe E-jobs sau pe orice altă platformă similară și să realizezi cât de căutați sunt programatorii de PHP. Salariul mediu în România pentru un programator PHP este de 1200 Euro, dar în funcție de experiență acesta poate să crească până peste 3500 Euro lunar.

Dacă ți-ai propus să faci o carieră de freelancer și să lucrezi pentru proiecte din străinătate, trebuie să știi că posibilitățile sunt nelimitate – o mulțime de oferte de muncă și salarii care la nivelul SUA ajung la o medie de 7000 USD lunar.

 

 

Te-am convins să urmezi cursul de Dezvoltare Aplicații Web cu PHP?

Dacă da, tot ce trebuie să faci este să te înscrii accesând linkul de mai jos. Dacă nu, înseamnă că acest curs nu ți se potrivește și poți alege oricare alt curs de programare pe care îl derulăm în acest moment.

 

 

iunie 26, 2018

0 raspunsuri la "5 motive pentru a învăța PHP"

Lasa un mesaj

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Noi

Aspire.ro este o platforma educationala dezvoltata in cadrul unui parteneriat coordonat de Mida Soft Business

Contact

 Strada Agricultori 37-39, sector 2, București.

  0766 094 706 / 0786 062 073

contact@aspire.ro

sus
  All rights reserved.