Web developer sau Web designer?

Web developer sau Web designer? Care este diferența între cele două?

 

În prezent, linia dintre web developer și web designer este una foarte fină. Din ce în ce mai mulți designeri au început să învețe să scrie coduri, în timp ce dezvoltatorii încep să acorde o atenție sporită designului. Ceea ce nu este neapărat ceva greșit. Și totuși există diferențe între cele două joburi la nivel salarial, descrierea postului, aptitudini, instrumente și modul de a alege între ele. Să nu uităm însă că există atât diferențe cât și conexiuni între developer și designer web.

 

 

Ce este un web designer?

De obicei, designerii web sunt responsabili pentru proiectarea aspectului vizual al site-urilor web. Designerii excelenți sunt buni la utilizarea unei varietăți de concepte, cum ar fi colocarea culorilor, tipărirea, relațiile spațiale și experiența utilizatorilor. Folosind diferite softuri de design si instrumente, designerii web ar putea crea versiunea inițială a unui site. Apoi, proiectul finalizat va trece la dezvoltatorii web pentru codificare.
Ca designer web, este bine să știți HTML, CSS și JavaScript.

 

 

Ce este un dezvoltator web?

Dezvoltatorii web sunt în general considerați ca un grup de oameni care folosesc creierul stâng pentru a dezvolta codificarea produselor. În condiții normale, dezvoltatorii Web obțin designul paginii de la Web Designer și apoi utilizează tehnologia de dezvoltare front-end pentru a codifica aceste pagini. Nu le pasă dacă pagina arată bine sau nu, dar le pasă foarte mult de codul curat. Dezvoltatorii remarcabili acordă întotdeauna mai multă atenție detaliilor, concentrându-se pe fiecare dintre ele.

Există două tipuri diferite de dezvoltatori web: front-end și back-end.

Dezvoltatorii front-end trebuie să cunoască HTML, CSS și JavaScript.

Dezvoltatorii Backend lucrează de obicei cu un anumit limbaj de programare – cum ar fi Ruby on Rails sau Python și Django. Ei au, de asemenea, noțiuni de MySQL.

Și mai există un al treilea tip de dezvoltator ”full stack developer”. Acesta este familiarizat atât cu partea de front-end cât și cu cea de back-end.

 

iulie 5, 2018

0 raspunsuri la "Web developer sau Web designer?"

Lasa un mesaj

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Noi

Aspire.ro este o platforma educationala dezvoltata in cadrul unui parteneriat coordonat de Mida Soft Business

Contact

 Strada Agricultori 37-39, sector 2, București.

  0766 094 706 / 0786 062 073

contact@aspire.ro

sus
  All rights reserved.